• пт. мар. 29th, 2024

Румен Петков: Стана ясно, че освен лъжец, Кирил Петков е и престъпник (ВИДЕО)

Bychaspic

окт. 13, 2021

„Вчера стана ясно, че освен лъжец, Кирил Петков е и престъпник. Излъгал е Румен Радев, че има само българско гражданство. Докато е подписвал декларацията, е съзнавал, че е канадски гражданин, т.е. – попълнил е документ с невярно съдържание“. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в предаването „Твоят ден“ по Нова нюз.

Той коментира и проблемите в енергетиката.

„Голямата бомба в газовия сектор я заложи правителството на Борисов. Управлението му беше престъпно. Формулата за плащане на газа беше променена. Решението е в мораториум върху цената на вредните емисии – не повече от 10-15 евро на тон. В момента оскъпяването във въглищните централи е минимум 150 лв.“, заяви Петков.

По думите му министърът на енергетиката Андрей Живков е „абсолютно неадекватен“.

Петков обясни и защо няма да се включи в битката за място в парламента. „Не се кандидатирах за депутат, защото човек трябва да има приличие. Стремежът ми е да гарантираме подготовката и участието на енергични хора, които да вдъхват доверие“, каза той.

Петков коментира и темата с кораба „Вера Су“.

„Ситуацията с Вера Су“ е управленска катастрофа. Тя е породена и от празноти в нормативната уредба. Като че ли няма да получим отговор на въпроса дали екипажът е бил употребил алкохол и наркотици. Не знаем защо центърът в Бургас не е реагирал, така че да се вземат мерки навреме“, коментира лидерът на АБВ.

Относно пандемията Петков смята, че който се чувства притеснен, трябва да се ваксинира. Според него е нужна и цялостна проверка на населението на страната за антитела.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *