• пт. апр. 19th, 2024

РЮА: минал е пикът на четвъртата епидемична вълна

Bychaspic

дек. 31, 2021

Южна Африка отмени вечерния час, който беше наложила заради коронавирусната пандемия от полунощ до 4 ч. сутринта, тъй като смята, че е отминал пикът на четвъртата вълна от КОВИД-19, предизвикана от варианта Омикрон.

Както съобщи Ройтерс, позовавайки се на съобщение на правителството, решението влиза в сила незабавно. То е взето въз основа на кривата на пандемията, нивата на ваксинация и възможностите на здравния сектор. Страната в момента е в най-ниската от петстепенната си скала на опасност от коронавирусната епидемия.

Мерките, съобщени от правителството, предвиждат също така, че до 1000 души ще могат да участват в събирания на закрито, а на открито – до 2000 души. Отменят се и ограниченията в работното време на магазините, продаващи алкохол.

Някои от тях ще могат да работят и след 23 ч., което е добре дошло за търговците и бизнеса, пострадали тежко от пандемията и очакващи възможност да се възстановят по време на празниците в края на годината.

Вариантът Омикрон е силно заразен, но нивата на хоспитализации са по-ниски, отколкото при предишните вълни от коронавируса. Това значи, че страната има капацитет да приема пациенти и за рутинни здравни услуги, каза кабинетът.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *