• пт. апр. 19th, 2024

Симеон Дянков: Рано е да се казва, че това е краят на ГЕРБ

Bychaspic

апр. 9, 2021

„Рано е да се казва, че това е краят на ГЕРБ“. Този коментар направи пред БНР бившият министър на финансите в кабинета „Борисов 1“ Симеон Дянков.

По думите му ГЕРБ ще продължи да е основен фактор в политиката на България:

„Тя е голяма партия и има големи възможности. … Интересно е какви политики биха предложили, защото кампанията им беше вяла и без идеи за излизане от Covid кризата и идващата след нея икономическа криза“.

Според него тези избори са се отличили с почти пълната липса на нови политики и подчерта, че хората са искали промяна и не е изненада, че влизат нови партии и нови лица в парламента, но въпросът е накъде ще тръгне страната и колко бързо тези нови партии и хора могат да предложат нови политики.

Дянков беше категоричен, че страната може да си позволи нови избори:

„Сега е моментът партиите, които влязоха в парламента, да покажат политическа и финансова политика. … Трябва да излязат няколко основни идеи, около които да се създаде коалиция в близкото бъдеще. Новите партии в Народното събрание сега трябва да кажат кои са трите или петте приоритета, които искат да заложат и да вървят напред. В една следваща предизборна кампания това е наложително, не може да се мине само с мълчание“.

Ваксинирането и Планът за възстановяване от пандемията са двете основни неща, които новото правителство трябва веднага да започне.

По думите на Симеон Данков вотът на българите в чужбина ще се увеличава, защото на тези избори се е видяло, че той има значение.

Бившият министър на финансите коментира състояние на страна в момента, като подчерта, че „не трябва да се притесняваме, защото финанси в страната има“:

„Неоснователни са плашенията, че с още едни избори ще се срути финансовото състояние на държавата. Това няма да се случи, защото България има стабилни финанси. Икономиката крета, но тя креташе и преди изборите, така че едни следващи избори не са причина да се смята, че икономиката ще пропадне“.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *