• пт. мар. 29th, 2024

След изборите: Борисов замисля не фасадни, а смели промени в ГЕРБ, обяви Томислав Дончев

Bychaspic

апр. 12, 2021

Промени са необходими и то не фасадни промени, а смели промени. Защото може би част от нещата, които сме правили, не са били направени по най-добрия начин. И промени ще има, и персонални, структурни и по начина, по който общуваме с хората“.

Това заяви днес на брифинг в централата на ГЕРБ вицепремиерът Томислав Дончев, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, в отговор на въпроса „верни ли са слуховете, че ще бъдат свалени от постовете заместник-председателите Йорданка Фандъкова и Димитър Николов и ако това е така, защо“.

Системите трябва да се реформират перманентно, непрекъснато, за да бъдем по-близо до очакванията на хората. В следващите месеци това ще бъде от основните теми, за да бъдем достойни за доверието на хората, дори повече хора от тези, които ни дават подкрепа сега“, обясни Дончев с намръщен вид.

Дончев, който в момента е един от най-приближените на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, елегатно даде да се разбере, че началникът му е недоволен от резултатите на Йорданка Фандъкова и Димитър Николов в отминалата предизборна кампания.

За първи път откакто се появи на политическата сцена, ГЕРБ загуби влиянието си в два от трите столични район, и то от ДБ. Заради това на Фандъкова трябвало да се повери само управлението на София, което е достатъчно сериозен ангажимент, смятат в ГЕРБ.

Не е ясно обаче защо премиерът е недоволен от Димитър Николов, след като ГЕРБ остана категорично първа политическа сила в Бургас въпреки че системата по преразпределяне на гласовете остави партията му само с 4-ма депутати. ГЕРБ инкасира 10% по-малко от резултата през 2017 година, но водачът на листата Любен Дилов-син бе посочен именно от Бойко Борисов. Местните гербери са доволни от представянето му и не смятат, че резултатът е нисък, пише Флагман.бг.

Засега не е ясна съдбата на новизлюпения депутат и бивш кмет на Пловдив Иван Тотев. Той трябва да обяснява защо ГЕРБ успя да се пребори едва за три мандата под тепетата на последния вот, което никога не се е случвало досега. Като градски лидер на партията именно Тотев отговаряше за представянето на изборите, припомня „24 часа“.

От Изпълнинелната комисия сигурно ще бъде извадена Менда Стоянова, която дори не беше в кандидат-депутските листи на управляващата партия. недоволството от нея визира цялата й работа като шеф на бъджетната комисия в апралемна, белязана с много скандали, които нанесоха имиджови щети на ГЕРБ.

Управляващата партия ГЕРБ ще си избере ново ръководство на 11 май. За тогава е насрочено националното им събрание. Очаква се да бъдат сменени зам.-председателите, както и да бъдат избрани нови членове на Изпълнителната и Контролната комисии.

Борисов е категоричен, че трябва да обнови лицата на партията си.

Епицентър.бг припомня какво каза лидерът на ГЕРБ пред 2000 души от актива на партията на 20 януари 2019 година:
„Защо нашата подкрепа намалява? Да, ще кажете, износваме се, вдигна пръст Борисов. И напомни, че от първото правителство на ГЕРБ само той и Томислав Дончев са в кабинета. Депутати, кметове подменихме, изреди премиерът. После разкритикува залата за това, че „липса съпротивителна сила“ срещу политическите противници.

Всеки един трябва да се замисли защо ни избраха преди 10 години, защо ни връщатаха толкова пъти и къде е грешката, показа верния път Борисов. Само като чуете, че ни обвиняват в корупция, трябва до след час да имате реакция, нареди вождът. Ако има грешка, веднага да се поправи. Излизате и казвате – да, мислихме го едно, излезе друго, ще го поправим, начерта тогава опорните точки Борисов. „Те ви избиват зъбите с фалшива новина и вие си мълчите“, продължи с критиките премиерът. Нахока министри, депутати и кметове, че бавно реагират, когато ги атакува опозицията.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *