• чт. мар. 28th, 2024

Слънчево и топло в понеделник, градусите до 16°

Bychaspic

ян. 2, 2022
Слънчево и топло в понеделник, градусите до 16°

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През нощта облачността ще е разкъсана, на много места до предимно ясно време. След полунощ на места по поречието на Дунав и в източните райони от страната видимостта ще бъде намалена от мъгла. Минималните температури ще са между 2° и 7°. В София минималната температура ще е около 3°.

Утре преди обяд видимостта ще се подобри, мъглата ще се разсее и над страната ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Лудогорието – временно силен вятър от запад. Максималните температури ще са предимно между 12° и 16°, в София – около 14°.
 
Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, но без съществени валежи. Ще духа умерен и временно силен вятър от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 11°-13°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще бъде 1 – 2 бала.
 
Над планините ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност.  Ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра 10°, на 2000 метра – около 5°.

 

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *