• пт. мар. 29th, 2024

„Стара хартия за нова книга“ продължава в Добрич и Русе

Bychaspic

сеп. 21, 2021

След като децата на София събраха близо 12 тона хартия за рециклиране, през последния уикенд на септември деветото издание на „Стара хартия за нова книга“ продължава своя поход в Русе и Добрич.
С подкрепата на Общината и Регионална библиотека „Дора Габе“, всички малки екоентусиасти от Добрич за първи ще имат възможност да се включат в националната инициатива на 25 септември между 11,00 и 14:00 ч. на пл. „Демокрация“. Освен на постановката „Цирк“, представена от „Театър на приказката – София“, гостите ще се насладят на изпълненията на „Капитанов брас бенд“ и талантите от СУ „Св. Климент Охридски“.

На следващия ден, 26 септември, Русе за шести път ще бъде домакин на „Стара хартия за нова книга“. Между 10,00 и 13,00 ч. всяко дете, което доведе на пл. „Свобода“ възрастен с 5 килограма хартия за рециклиране, ще получи книжка подарък, както и подаръци от партньорите на празника. Формация за модерен балет „Мираж“, детско-юношески фолклорен ансамбъл „Зорница“, Школата за народно пеене, фолклорен ансамбъл „Русчуклийче“, детска вокална група „Слънце“, фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“ и балетно студио „Арт денс класик“ са само част от звездите, които ще участват в празничната програма. Събитието се провежда с подкрепата на Община Русе и Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

Регламентът на кампанията гласи, че всяко дете ще получи само една книга по избор. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика – „Грийн тийн“, „Ти можеш да спасиш планетата“ или новото специално издание на кампанията „Пазители на планетата“. Така в рамките на празничния ден малките екоентусиасти могат да получат максимален брой две книги. Още награди обаче ги очакват в забавните игри и викторини.

С оглед на безопасността на всички присъстващи организаторите от „Екопак БЪЛГАРИЯ“ и Книжен център „Гринуич“ се погрижили да бъдат спазени всички противоепидемични мерки. Със специални ограждения ще бъде въведено еднопосочно движение и ще бъдат обособени вход и изход. На опашката пред пунктовете за събиране на стара хартия ще бъде осигурена дистанция от 1,5 м между чакащите. Заглавията на щанда с книги ще бъдат разделени на възрастови групи, така че да се улесни изборът на децата и на техните родители. Пред сцената ще бъдат поставени седящи места. Носенето на маски е задължително за всички посетители над 6-годишна възраст.

Партньори на кампанията „Стара хартия за нова книга“ са издателство „Ентусиаст“ и фондация „Културни перспективи“.

Каузата е подкрепена от издателствата „ТРУД“, „ЕГМОНТ“, „Книгомания“, „Хермес“, „Просвета“, „Artline studios“, „ФЮТ“, „Златното пате“, „Софтпрес“ и от „Албо груп“.

Медийни партньори са Bulgaria ON AIR, webcafe.bg, maikomila.bg, azcheta.com, detskiknigi.com, clubz.bg, dnes.bg, az-deteto.bg, az-jenata.bg, purvite7.bg, noviteroditeli.bg, pronewsdobrich.bg

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *