• вт. апр. 16th, 2024

Студено и облачно в сряда, в Западна България ще вали сняг

Bychaspic

ян. 12, 2022
Облачността над страната ще бъде значителна в сутрешните часове, по-късно ще се разкъсва и намалява. Минималните температури ще са от минус 5 до 6 градуса. Следобед от запад отново ще се заоблачи и в Западна България ще превали слаб сняг. Ще духа умерен вятър от северозапад със скорост до 40 км/ч.

Максималните температури в населените места ще са от 1 до 8 градуса, в района на Сандански на места може да достигнат и до 10 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Облачно със слаби валежи от сняг в следобедните часове – такава ще е обстановката над планините. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде засилен от север със скорост до 60 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина – около минус 10 градуса, а на 1500 м височина – до минус 2.

В четвъртък очакваме нова порция влажен въздух от север със слаби снеговалежи в западните и източните райони. В петък над западните райони ще има повече слънце, но утрото ще бъде студено и мразовито. Следобед дневните температури ще достигат едва 3, 8 градуса.

В събота слабо ще се затопли. Следобед над планините ще превали слаб сняг. В неделя на запад ще има слънце, а на изток ще има разкъсана облачност.

 

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *