• пт. мар. 29th, 2024

Съпругата на министър Лорер става началник на кабинета на вицепремиера Асен Василев

Bychaspic

ян. 8, 2022

Биографиите са съветниците на Петков пък се оказват тайни – нямали техни CV-та в МС, къде са учили и работили било „лични данни“
Вицепремиерът Асен Василев е назначил съпругата на министър Даниел Лорер за началник на кабинета си.

Виолета Лорер е стара позната с Василев и два пъти беше негов служебен зам.-министър – веднъж през 2013 година в Министерството на икономиката и втори път – в Министерството на финансите в кабинета „Янев“.

Това съобщава сайтът Клуб Z.

Премиерът Кирил Петков от друга страна все още не е назначил 17-е си съветници и на този етап имал само 9, чиито биографии се оказват „лични данни“. Клуб Z са поискали по Закона за достъп до обществена информация техните имена, кратки биографии и последната им месторабота.

В деветчленниия кабинет на прамеира с началник Лена Бориславова, към този момент са назначени: проф. Радка Аргирова, бившата говорителка на МВнР от първото правителство на ГЕРБ Весела Чернева, шефката на пресцентъра Александра Тренкова, бившата вече депутатка от ПП и още по-бивша зам.-министър на икономиката Яна Балникова, председателят на асоциацията на планинските водачи Любомир Попйорданов, който бе избран за депутат от ПП, но се отказа от поста, Таня Павлова (това вероятно е главният юрисконсулт на Софийския университет, трета в листата на ПП в Ямбол и и шеф на политическия кабинет на Кирил Петков, докато той бе служебен министър на икономиката), Владимир Барзов (от Междуведомствената група за проверка на ДКК, който записа видео с Кирил Петков за нарушенията при ремонти на язовири) и Димитър Бучков, за когото няма никакви публични данни.

Предстои да видим дали в унисон с обещанията за прозрачност Министерският съвет ще представи съветниците на премиера с биографии и снимки, пише още Клуб Z.. 

Предоставянето на данни относно предишна месторабота попадат в обхвата на Закона за защита на личните данни, поради което не се представят исканите данни”, отговорила Вяра Панайотова, началник на отдел „Административни дейности и собственост” в МС.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *