• пт. мар. 29th, 2024

Съпругата на президента – Десислава Радева е в тежко състояние в болница с аневризъм

Bychaspic

апр. 13, 2021

Съпругата на президента  -Десислава Радева е приета в тежко състояние в столичната болница „Св. Иван Рилски“ с аневризъм, съобщава ПИК.

Източник на „24 часа“ от болницата потвърдил новината, като зоявил, че в момента се извършва интервенция, която да предотврати тежки последствия.

Опасност за живота на Радева няма.

След 12-часово главоболие Десислава Радева е била приета снощи в неврохирургията на „Св. Иван Рилски“.

Там са й направени пълен набор от изследвания и е установено, че има 3 аневризма в мозъка.

В момента лекарите чрез интервенция през артериите проверяват какво е състоянието на аневризмите и ще ги укрепят, за да няма тежки последствия.

Мозъчната аневризма представлява разширение на участък от кръвоносен съд в мозъка, наподобяващо, в повечето случаи, зрънце, свързано със стебло. Главната опасност, съществуваща при наличието на мозъчна аневризма, е руптурирането на последната и изтичането на кръв в т.нар. субарахноидно пространство, ограничено между мозъчната тъкан и една от мозъчни обвивки.

Субарахноидалният кръвоизлив се причислява към т.нар. хеморагични мозъчни инсулти.

Руптурирането на мозъчната аневризма представлява животозастрашаващо състояние, изискващо спешна медицинска намеса. Не са редки случаите и на случайно открити при невроизобразяване на главен мозък мозъчни аневризми. Те в повечето случаи не руптурират и не предизвикват симптоматика.

Очаква се в следващите часове лекарите да решат дали да оперират спешно Десислава Радева или да я лекуват с медикаменти.

Очаквайте подробности

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *