• пт. май 3rd, 2024

ТАСС: МИ-6 подготвя изпращането на украински диверсионен отряд в Африка

Bychaspic

авг. 16, 2023

Британското външно разузнаване MI-6 е подготвило диверсионно-наказателен отряд, състоящ се от 100 бойци на украинските националистически формирования, които да бъдат изпратени в Африка. Това съобщи за ТАСС военно-дипломатически източник.

Според него украинският диверсионно-наказателен отряд, обучен от британските специални служби, ще замине за Африка през втората половина на август на нает граждански кораб от пристанището Измаил до град Омдурман.

Командването на отряда било поверено на подполковника от Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна В. Ю. Пращук, добавя източникът.

ТАСС посочва, че през 2014-2016 г. Пращук е бил командир на диверсионно-разузнавателна група, участвала във военни действия на територията на Донецка и Луганска област. През 2015 г. постъпва в 73-ти морски център със специално предназначение и до 2017 г. служи в Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Въоръжените сили на Украйна. Участвал е в съвместни специални операции на Главното разузнавателно управление и британското разузнаване в Зимбабве. Пенсионирал се е в резерва през 2019 г. Тогава той е избран за депутат във Върховната Рада. До началото на спецоперацията той е бил офицер от резерва на ГУР, добавя ТАСС.

Източник „Гласове“

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *