• пт. мар. 29th, 2024

Тошко Йорданов за условията на БСП: Каквото има да казваме, сме го казали отдавна

Bychaspic

апр. 17, 2021

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов заяви пред БТВ – „То ние каквото има да казваме, сме го казали отдавна“ по повод условията на БСП.

На заседанието на Националния си съвет днес социалистите поставиха пет условия, за да подкрепят правителство с мандат на партията на Слави.

Лидерът на партията Корнелия Нинова ги огласи: 

Първо: Бързи и последователни действия в здравната сфера за овладяване на пандемията и за прилагане на мерки за смекчаване на нейните социални и икономически последици.

Второ: Борба с корупцията, укрепване на независимата съдебна система и медиите, и възстановяване на парламентаризма.

Трето: Обективна и задълбочена ревизия на състоянието на бюджета, на задълженията на България, на европейските ресурси и системата на управление на оперативните програми. Реализацията на инвестиционните проекти в инфраструктурата, енергетиката и отбраната.

Четвърто: Прозрачност на процеса на договаряне на оперативните програми с Европейския съюз за програмния период 2021-2027 г. и представяне на преработен Национален план за възстановяване и устойчивост.

Пето: Изменение в изборното законодателство с цел да се осигурят гаранции за достоверно отчитане на гласа на всеки избирател и предприемане на оперативни мерки за рязкото ограничаване на корпоративния и купения вот.

Лидерът на българските социалисти подчерта, че ако партията, която предлага правителство или излъчен от нея кабинет, смята да осъществява действия по своя инициатива или по инициатива на свои коалиционни партньори, които противоречат на основните политически ориентири и предизборни ангажименти на БСП, тя няма да получи подкрепа от страна на Парламентарната група на „БСП за България“.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *