• чт. мар. 28th, 2024

Фандъкова и Събев: Разписанията на градския транспорт в София и на БДЖ ще се синхронизират

Bychaspic

май 17, 2022

„Днес имахме конструктивен разговор с министър Събев за подкрепа за градския транспорт на София с конкретен план. Още другата седмица започват експертните разговори между екипите на Столична община и Министерство на транспорта, като Столична община ще участва в разработването на национална транспортна схема със синхронизация на разписания на автобусния, градския транспорт и БДЖ“, това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова след среща с министъра на транспорта г-н Николай Събев.

Министър Събев изрази надежда, че до края на юни ще са готови първите резултати и ще е ясен ангажиментът, който може да поеме за подкрепа при актуализацията на държавния бюджет.

„Надявам се, че министър Събев ще успее да убеди вицепремиера Асен Василев и Народното събрание, че при актуализацията на бюджета на държавата, градският транспорт на София трябва да бъде финансово подкрепен по действащия регламент 1370“, допълни Фандъкова.

Министърът на транспорта поясни, че в регламент 1370 на Европейската комисия много добре са уредени въпросите за субсидиите и компенсациите за обществения транспорт и щом има ясна представа как се изразходват тези средства, министерството ще подкрепи исканията на Столична община.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *