• чт. мар. 28th, 2024

Христо Иванов: Даниел Митов е приличен човек, но няма да го подкрепим за премиер

Bychaspic

апр. 15, 2021

Преди изборите много ясно казахме, че в никаква конфигурация и никакъв състав на кабинет на ГЕРБ не можем да подкрепим“, заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

И добави: „Изрично казах, надявайки се да спестя на иначе моя добър познат Даниел Митов унижението да го изтикат напред като славен човек, че няма да подкрепим такъв вариант, в който ще намерят някой иначе приличен човек, какъвто Даниел несъмнено е, ще го изтикат напред като параванче, зад което да се скрият и да се надяват да продължават както досега. Такава схема по никакъв начин не можем да подкрепим.“

Той даде да се разбере, че няма нужда от правителство на всяка цена. Според него трябват всички политически усилия да се излъчи кабинет с ясна програма и ресурс, че да направи промени и кризите налагат.

Иванов заяви, че предстоят структурирани политически консултации. Отказа да коментира дали ще убеждават президента Румен Радев да даде на ДБ третия мандат. Поясни само, че имат нужните кадри – както експертен, така и политически ресурс, в това число и за програмен кабинет. Въпреки това избирателите се произнесли.

От формацията започват да събират подписи за промяна в Конституцията“, каза още Христо Иванов, цитиран от Блиц.бг. И поясни, че ще се фокусират върху плана за възстановяване.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *