• ср. апр. 17th, 2024

Янев: Не е необходим трансфер към общините заради цените на тока

Bychaspic

окт. 1, 2021

До края на годината няма да е необходимо да се прави паричен трансфер към общините заради високите цени на тока. Това обяви служебният премиер Стефан Янев след срещата с НСОРБ.

Днес служебният министър-председател и представители на Националното сдружение на общините обсъдиха работата на централната и местна власт. В срещата участваха и министри от кабинета.

Според Янев комплексът от мерки за овладяване на ситуацията, върху който се работи в момента, ще има ефект и за местните власти.

47 милиона лева са предвидени за зимно поддържане на пътищата в общините, съобщи от своя страна служебният министър на финансите Валери Белчев.

„Имаме пълна готовност да осигурим 25% от парите още в рамките на настоящия месец, останалите 75% планово ще ги дадем в рамките на месец януари“, каза той.

Други 100 милиона лева са осигурени в актуализирания вариант на бюджета, за които общините ще могат да кандидатстват за справяне с пандемията, съобщи Белчев.

От следващата седмица започват периодични срещи между представители на финансовото министерство и на сдружението на общините за това какво да е финансирането на общините от хазната догодина, предаде БНР.

В бюджета за догодина ще има много промени при финансирането на общините, съобщи председателят на сдружението на общините (НСОРБ) Тодор Попов след среща с премиера Стефан Янев и членове на служебния кабинет.

Зимното поддържане на общинските пътища ще бъде финансово обезпечено, потвърди Попов.


 

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *