• пн. окт. 18th, 2021

12 Инициативни комитета издигнаха независими кандидати за президент

Bychaspic

окт. 4, 2021
12 Инициативни комитета издигнаха независими кандидати за президент

Снимка: БГНЕС

Общо 12 инициативни комитета, които издигат 12 двойки независими кандидати за президент и вицепрезидент, са подали заявления за регистрация в ЦИК за изборите за президент и вицепрезидент на 14 ноември.

Днес в 17 часа изтече срокът, в който инициативните комитети можеха да подадат заявление за регистрация в ЦИК за президентските избори, казаха за БТА от пресцентъра на комисията.

От ЦИК уточниха, че до 12 октомври е крайният срок, в който тези инициативни комитети трябва да представят подписка с 2 500 валидни подписа в подкрепа на съответните кандидати. Тогава ще стане ясно кои от тези независими двойки ще участват в изборите. До 12 октомври е и срокът, в който партиите и коалициите, които са заявили участие в президентските избори, имат право да издигнат свои кандидатури.

12-те двойки за независими кандидати за президент и вицепрезидент, издигнати от подалите заявления инициативни комитети, са:

Луна Йорданова – Иглена Илиева, Румен Радев – Илияна Йотова, Венцислав Ангелов и Дарина Тодорова, Росен Миленов и Иван Иванов, Боян Расате – Елена Ваташка, Цвета Кирилова – Георги Татунов, Анастас Герджиков – Невяна Митева, Йордан Малджански – Илия Григоров, Марина Малчева – Савина Луканова, Йоло Денев – Марио Филев, Юрий Елисаветов – Иван Йорданов, Лозан Панов – Мария Касимова-Моасе.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.