• ср. ян. 19th, 2022

4 грешки, които допускаме при готвенето на кюфтета

Bychaspic

ян. 13, 2022

Кой не обича да си похапва вкусни и сочни кюфтенца, топящи се в устата?!

Това ястие заема важно място на българската трапеза и неслучайно домакините експериментират, когато ги приготвят. Понякога обаче крайният резултат не е точно това, което са очаквали.

Ако искате всеки път вкусът на ястието да е уникален и неповторим, трябва да спазвате няколко правила. Някои от тях са известни на домакините, а други не. Вярваме, че ще са полезни най-вече на прохождащите в занаята, сподели Actualno.

Ето какви са те:

1. Всеки път овкусявайте добре каймата;

Овкусяването на каймата е едно от най-важните неща, които не бива да пропускаме, ако искаме вкусът на кюфтетата да е феноменален и запомнящ се. Някои домакини правят грешката да овкусят каймата, когато вече се оформили кюфтета или след като ги изпържат. В такъв случай те няма как да поемат от ароматите на подправките и да се овкусят по желания начин.

2. Винаги добавяйте течност към каймата;

Много е важно към каймата да се добави някаква течност, за да се получи нужната влажност. Това може да е яйце, смес от мляко и галета или друго. Ако пропуснете да го направите, протеините, съдържащи се в месото, ще го накарат да се свие.

3. Не месете твърде дълго каймата;

Още едно правило, към което е добре да се придържате, ако искате вкусни кюфтенца на финала. Ако се улисате в месенето на каймата, рискувате накрая кюфтетата да се получат прекалено меки.

4. Не оформяте добре кюфтетата.

Оформянето, колкото и незначително да ви се струва, също успява да повлияе на крайния резултат на храната. Ако са твърде сплескани, може да станат сухи. Перфектно оформените топчета може да останат сурови отвътре. Старайте се всички кюфтета да са с една и съща форма.

Време е да запретнете ръкави и да измайсторите ястие, за което след това всички да говорят. Спазвайте тези правила и ви гарантираме задоволство на самия финал!

Източник: www.dunavmost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.