• ср. сеп. 22nd, 2021

62-ма първокласници в затворите, най-много ученици – в София

Bychaspic

сеп. 15, 2021
62-ма първокласници в затворите, най-много ученици - в София

Снимка: БГНЕС

За поредна година в местата за лишаване от свобода ще бъде открита учебната година.

От 6202 лишени от свобода във всички затвори, 976 са включени в учебната дейност през 2021/2022 г. Системата на затворите разполага със седем средни училища и шест филиала към тях, като обучението е от 1-ви до 12-ти клас, показва Справка на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

Тази година първокласниците в местата за лишаване от свобода са 62. Най-висок е броят на учениците в София – 272. В Стара Загора, където е най-голямото училище в системата, са 192, в единствения затвор за жени в Сливен – 57, в Поправителния дом за непълнолетни младежи към затвора във Враца -12.

Учебният процес в местата за лишаване от свобода е съобразен с нормативната уредба на Министерството на правосъдието и МОН и се извършва от квалифицирани педагогически кадри по програми, утвърдени за всички ученици, съобщиха от Министерството на правосъдието.

Образователната дейност ще протече в съответствие с насоките на МОН за работа в условията на пандемия и спазване на общите здравни мерки, предписани от Министерство на здравеопазването.

В голяма част от училищата са налични интерактивни дъски за обучение, оборудвани са стаи за компютърно обучение, работилници за придобиване на професионална квалификация, налице е богат библиотечен фонд.

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.