• чт. ян. 20th, 2022

8 идеи за използване на пастата за зъби в домакинството

Bychaspic

ян. 14, 2022

Паста за зъби се намира във всеки дом – необходима е за ежедневна хигиена и комфортно самочувствие. Използването и обаче не се ограничава само до миенето на зъбите.

Ето как можем да използваме този продукт по необичаен начин:

1. Почистване и поддръжка на обувки – пастата за зъби лесно ще освежи и върне белотата на сиви или пожълтели спортни обувки и маратонки. Достатъчно е да я поставите върху кърпа и да излъскате обувките, след което да премахнете старателно остатъците, като избършете с влажна кърпа. Можем да използваме този метод и за надраскани кожени обувки. Полираме ги с паста за зъби и отстраняваме остатъците с мокра кърпа и щетите ще изчезнат, съветва Actualno.

2. Почистване на фитинги – пастата за зъби ще замени перфектно почистващите препарати за почистване на арматура за баня и керамика. Достатъчно е да я нанесете върху крана, мивката или умивалника и да го почистите както обикновено, като накрая изплакнете с вода.

3. Почистване на бижута – ако нашите сребърни бижута са покрити с тъмно покритие, лесно можем да възстановим първоначалния им блясък. Просто го изтъркайте обилно с паста за зъби, след което го изплакнете и подсушете – ще заблестят като нови.

4. Почистване на подметката на ютията – замърсена или изгоряла плоча е истински проблем, който може да причини петна по изгладените дрехи. Намажете паста за зъби върху студена метална основа и я полирайте с с мека кърпа. След това избършете с влажна кърпа и го подсушете добре – ютията ще бъде като нова.

5. Премахване на неприятни миризми – с помощта на пастата, ще премахнем много неприятни миризми. Пастата за зъби ще ни помогне да се отървем от интензивната миризма на ръцете си след нарязване на лук, риба или пържене. Достатъчно е да измиете ръцете си с паста за зъби вместо сапун. Ако почистим мивката с това вещество, неприятната миризма от канала също ще изчезне след изплакване.

6. Срещу замъгляване на очилата – замъглено огледало в банята след вземане на душ вече няма да е проблем, ако го полирате с малко количество паста за зъби. Същото можем да направим и с нашите очила, които се замъгляват през зимата, както и със ски очила. Оставете пастата върху тях за няколко секунди, след което я избършете със суха кърпа.

7. Отстраняване на петна – пастата за зъби също може да помогне за премахване на различни петна. С нея можем да почистим стените от следите от пастели – внимателно изтъркайте замърсеното място, докато петното изчезне, а след това го разтрийте с влажна кърпа. Пастата ще помогне и в случай на петна от мастило или чай по дрехите ни – нанасяме малко от нея върху замърсяването, измиваме я и изплакваме.

8. „Маскиране“ на кухини по стените – ако видим малки кухини в стените си, можем да ги запълним с паста за зъби. Така запълнените празнини могат да бъдат боядисани, но само когато пастата изсъхне напълно.

Източник: www.dunavmost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.