• вт. юни 25th, 2024

Accor спира бъдещи проекти в Русия, но оставя хотелите си отворени

Bychaspic

мар. 10, 2022
Accor спира бъдещи проекти в Русия, но оставя хотелите си отворени

Снимка: Wei Leng Tay/Bloomberg

Френската хотелска компания Accor, която е оператор на хотелите Fairmont, Banyan Tree и Sofitel, съобщи, че ще запази отворени 57-те си локации в Русия, но ще прекрати бъдещи развития в страната след нашествието в Украйна, съобщава Bloomberg.

Компанията, която има 3500 служители в Русия, заяви, че спира всички услуги в хотели, чиито собственици са включени в американски и европейски списъци със санкции, както и работата по пет хотела на етап строеж в Русия.

Тя също така спира програмите за лоялни клиенти с руски партньори. Accor не притежава нито един от хотелите си в Русия и местните собственици трябва да решат дали даден имот да бъде затворен.

Компанията има и седем хотела в Украйна – четири в Киев, два в Лвов и един в Одеса. Един хотел остава отворен за гости в Лвов, а останалите се използват като убежище за служители, техните семейства и представители на медиите, съобщи говорител на компанията.

Макар че нито една от сградите не е била засегната, част от боевете са се водели близо до тях. Един хотел в Киев се е намирал близо до железопътна гара, която е била бомбардирана.

Accor е един от най-големите оператори на хотели в региона с 85 хотела в Полша, 20 в Унгария и един в Молдова. Компанията работи с местните власти и неправителствени организации за предоставянето на хуманитарна помощ.

В момента в 15 от хотелите ѝ са настанени бежанци, включително в пет в Париж.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *