• нд. юли 21st, 2024

Airbnb: Бъдещето на гъвкавата работа и пътуванията ще ни даде тласък

Bychaspic

ян. 24, 2022
Airbnb: Бъдещето на гъвкавата работа и пътуванията ще ни даде тласък

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Airbnb Брайън Чески заяви пред CNBC, че бъдещето на гъвкавите условия на живот и работа след пандемията от коронавируса ще бъде от полза за компанията.

Чески, който е на обиколка из цялата страна, настоява, че компанията иска да подобри преживяването на клиентите на Airbnb. Той очаква устойчивото приемане на модела на дистанционната работа да създаде нов сегмент от работещи хора, които пътуват.

Още по темата

„Те могат да правят това, което и аз – аз управлявам доста голяма компания от лаптоп с WiFi на друг човек в дома му“, каза Чески в предаването TechCheck. „Ако аз мога да върша работата си от къща в Атланта, това означава, че много хора могат да пътуват по целия свят и да живеят, а не само да пътуват“, отбелязва той.

Чески заяви, че планът на Airbnb да завладее този нов сегмент е да създаде преживявания, които карат клиентите да се чувстват така, сякаш живеят в общност, а не пътуват до временна дестинация. Чески не даде подробности за това как компанията за отдаване на жилища под наем ще постигне това, но заяви, че подобренията в услугите ѝ ще бъдат въведени навреме за очаквания ръст на пътуванията това лято.

 

Главният изпълнителен директор също така заяви, че очаква резервациите да нараснат рязко, след като ограниченията за международни пътувания се облекчат.

„Предстои огромен бум в Airbnb“, каза Чески. „Преди пандемията половината от бизнеса ни беше трансграничен. Когато границите се отворят отново, това ще бъде още един попътен вятър за нас“, посочи той.

Акциите на Airbnb са с отрицателна годишна стойност, като досега през 2022 г. са загубили почти 6%. Въпреки това книжата се представят по-добре от тези на други компании, ориентирани към растеж, и от общия технологичен индекс Nasdaq Composite, който се е понижил с около 12% от началото на годината.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *