• нд. юли 14th, 2024

Credit Suisse се насочва към жилищния сектор в Европа с ново партньорство

Bychaspic

сеп. 14, 2021
Credit Suisse се насочва към жилищния сектор в Европа с ново партньорство

Снимка: Bloomberg LP

Credit Suisse Group стана поредният кредитор, който залага на процъфтяващия сектор на жилища под наем в Европа, предава Bloomberg.

Подразделението за управление на активи на швейцарската банка обединява усилията си с компанията за инвестиции в недвижими имоти MARK за придобиването и управлението на жилищни имоти в градските центрове, съобщи компанията. Дружеството DOMA се стреми да набере първоначално 350 млн. евро, съобщи запознат източник, пожелал да остане анонимен, защото подробностите за финансирането не са публично обявени.

Още по темата

Партньорската компания първоначално ще се насочи към портфейл от единични жилища и малки апартаменти в Германия и Нидерландия, където вече управлява около 700 домове, става ясно от съобщението. В крайна сметка DOMA се стреми да изгради портфейл с имоти в Европа на стойност около 1 млрд. евро.

„Жилищните имоти под наем демонстрираха устойчивостта си по време на пандемията. Има голяма неизползвана възможност в по-малки жилищни активи частна собственост на първокласни градски локации“, коментира Йосип Кардун, главен инвестиционен директор на MARK, който ръководи и DOMA.

Институционалните инвеститори се възползват от хроничния недостиг на жилища в Европа, който подкрепя търсенето на жилища под наем сред млади хора и семейства. Lloyds Banking Group планира да стане един от най-големите собственици на частни жилища във Великобритания, а австралийската банка Macquarie Group планира да инвестира над 1 млрд. паунда (1,4 млрд. долара) в жилища под наем в страната.

M&G Real Estate също разширява присъствието си на пазара, като сключи първата си сделка в сектора на частните жилища под наем в Германия с финансирането на жилищно строителство близо до Франкфурт, съобщи компанията за управление на активи в комюнике.

“Credit Suisse Asset Management има дългогодишен опит с инвестирането в жилищния сектор в Европа, както директно, така и индиректно чрез мулти-мениджър подход“, съобщи компанията в комюнике. Екипът е изградил експозиция към жилищни имоти в глобален план и е съсредоточен основно в средния ценови сегмент и достъпните жилища, става ясно от съобщението.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *