• нд. юли 14th, 2024

Hochtief набра 406 млн. евро за поглъщането на Cimic

Bychaspic

юни 9, 2022
Hochtief набра 406 млн. евро за поглъщането на Cimic

Снимка: Bloomberg LP

Базираната в Есен германска строителна група Hochtief е набрала в рамките на светкавично увеличение на капитала 406 млн. евро буквално за една нощ. Hochtief възнамерява да използва парите за частично рефинансиране на пълното придобиване на австралийското дъщерно дружество Cimic, което се оценява на 940 млн. евро, предава ДПА.

Само испанският мажоритарен акционер ACS е допринесъл за увеличението на капитала с 345 млн. евро – 85% от обема. По този начин строителната група, контролирана от милиардера Флорентино Перес, увеличи дела си в Hochtief от 50,4 на около 53,5 процента.

Още по темата

7,06 млн. нови акции бяха разпределени на ACS и институционални инвеститори на цена от 57,50 евро всяка, съобщи Hochtief в четвъртък. Това е отстъпка от пет процента спрямо цената на затваряне на Xetra от 60,48 евро в сряда.

През февруари Hochtief обяви, че ще направи предложение за поглъщане към външните акционери на Cimic и по този начин ще опрости структурата на групата. Необходимите за това 940 млн. евро първоначално бяха финансирани чрез заеми.

Базираната в Есен компания възнамерява да използва новите средства, за да намали дълга си. ACS вече беше сигнализирала, че ще запише поне половината от новите акции, но също така ще поеме всички ценни книжа, от които Hochtief не може да се отърве чрез институционални инвеститори.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *