• ср. май 29th, 2024

HSBC стана втората голяма банка с терен в метавселената

Bychaspic

мар. 18, 2022
HSBC стана втората голяма банка с терен в метавселената

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Британският кредитор HSBC купува парцел с виртуален имот в онлайн пространството за игри Sandbox за необявена сума, съобщава Ройтерс.

Това е първото голямо начинание на банката в метавселената, докато свива мрежата си от клонове във Великобритания.

Дигиталното навлизане ще позволи на HSBC да взаимодейства с почитатели на спортовете, електронните спортове и хазарта чрез присъствието си в Sandbox, виртуално пространство, голямата част от което е собственост на компанията Animoca Brands, базирана в Хонконг.

Начинанието на компанията във виртуалния свят се случва в момент, когато британският кредитор намалява присъствието си в реалния свят, като във вторник обяви, че ще закрие още 69 клона във Великобритания, тъй като клиентите преминават онлайн.

HSBC е втората международна банка, която инвестира в популярна платформа от метасвелената, след като миналия месец JPMorgan се сдоби с присъствие в базираната на блокчейн Decentraland.

Американската банка се сдоби с пространство във виртуален мол с дигитален портрет на главния изпълнителен директор Джейми Даймън, след като през февруари публикува доклад за „възможностите в метавселената“.

Около 54 млрд. долара се харчат на година за виртуални стоки, съобщи американската банка в доклада си. Това е двойно повече от разходите за закупуване на музика. Активи като дигиталната земя може да се купуват във формата на незаменяеми токени (NFT).

Потребители в метавселена като Sandbox на Animoca може да купуват земя, да се разхождат като аватари, да играят на игри и да се срещат с приятели.

Facebook смени неотдавна името си на Meta като сигнал за ангажимента си към понятието за метавселена.

HSBC изрази надежда, че ще може да създаде „иновативни бранд преживявания за нови и съществуващи клиенти“ във виртуалния си свят.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *