• нд. юли 14th, 2024

InterContinental® Sofia e оценен като най-добрият хотел на бранда в Европа

Bychaspic

апр. 21, 2022
InterContinental® Sofia e оценен като най-добрият хотел на бранда в Европа

Снимка: InterContinental® Sofia

Клиентите на InterContinental® Sofia обявиха петзвездния хотел в България за най-добър сред всички InterContinental® хотели в цяла Европа. Това показва класацията на световноизвестния бранд за м. март 2022 г. Тя се формира след обширни проучвания и анализи от хиляди отзиви на посетители за широк спектър от места за настаняване и услуги, както чрез специалната система за оценка HeartBeat, така и в социалните мрежи. Освен чрез свободни коментари гостите публикуват отзивите си за местоположение, персонал, комфорт, оборудване на стаите, чистота, храна и др. и могат да направят сравнение с други места за настаняване по света.

Според статистиката на IHG Hotels&Resorts през първото тримесечие на годината цялостната удовлетвореност на клиентите от InterContinental® Sofia надвишава 98%, а за м. март – този показател отбелязва внушителните 100%. Това означава, че през последния месец сред посетителите на хотела в България не е регистриран нито един лош отзив от гост или таен клиент. Така InterContinental Sofia се позиционира твърдо на едно от челните места за бранда от отварянето на хотела през 2018 г. Освен това резултатът е постигнат в период с висока заетост, което показва сериозна отдаденост от страна на целия екип на хотела в София. След проучване, направено в края на 2021 година, ангажираността на екипа е 86%.

Анджело Зукала

Освен отличието за цялостна удовлетвореност на клиентите от InterContinental® Sofia тази година хотелът в България има още един повод за гордост – наградата „Owner Impact Award“ на IHG Impact Awards. Тя беше връчена на генералния мениджър на хотела и регионален генерален мениджър за Балканите – Анджело Зукала. Престижното отличие е пример за стремежа на Зукала и неговия екип да постигат отлични финансови резултати.

„Тази награда е признание за целия екип на InterContinental® Sofia. Вярвам, че тя ще мотивира колегите и в бъдеще да продължим да надграждаме постигнатите успехи през последните години“, сподели Зукала.

Само няколко години след своето откриване в България InterContinental® Sofia многократно е отличаван за своите усилия да предоставя високо качество на предлаганата услуга. През 2019 г. единственият представител на луксозния бранд InterContinental® Hotels&Resorts стана „Хотел на годината“ на наградите на IHG® в Европа. Същата година хотелът спечели и други две отличия на престижните награди на веригата – “Heartbeat Torchbearer” и “Trailblazer”. Първата се връчва на хотели, демонстрирали най-високо ниво в обслужването на гостите, а втората – на хотелите от веригата, постигнали всички заложени цели за годината, включително финансови показатели, удовлетвореност на гостите и служителите, грижа за околната среда. Освен трите награди от IHG Star Awards, InterContinental® Sofia води в класацията по цялостна удовлетвореност на гостите сред всички InterContinental® хотели в Европа от началото на 2020 година. През 2021 г. InterContinental Sofia добави още две престижни отличия към своята богата колекция – „Водещ хотел на България“ за 2021 г. на Световните награди за туризъм и „Луксозен бизнес хотел на Източна Европа“ за 2021 г. на Световните награди за луксозни хотели.

InterContinental® Sofia, който е част от InterContinental Hotels Group (IHG®), е собственост на водещата инвестиционна компания „Галакси Инвестмънт Груп“. Хотелът се намира в caмoтo cъpцe нa cтoлицaтa – пл. „Hapoднo Събpaниe“ 4. Той пpeдocтaвя спиращи дъxa глeдĸи ĸъм пл. „Cв. Aлeĸcaндъp Heвcĸи“ и Bитoшa. Част от комплекса е разположеният на жълтите павета Flоrеt Rеѕtаurаnt аnd Ваr, предоставящ същото безкомпромисно петзвездно ниво на обслужване в комбинация с нeпoвтopими ĸyлинapни изживявaния. ІntеrСоntіnеntаl Ѕоfіа cлeдвa cтpиĸтни мepĸи зa пoчиcтвaнe и coциaлнa диcтaнция и пpилaгa пpoгpaмитe ІНG Сlеаn Рrоmіѕе и ІНG Мееt wіth Соnfіdеnсе, ĸaтo гapaнтиpa здpaвeтo и бeзoпacнocттa нa cвoитe гocти и cлyжитeли.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *