• ср. юни 19th, 2024

KPMG мести централата си в Манхатън и съкращава площите си в Ню Йорк

Bychaspic

авг. 25, 2022

Международната одиторска компания ще наеме 12 етажа в строящ се небостъргач в града

Снимка: Bloomberg LP

Снимка: Bloomberg LP

KPMG мести централата си в САЩ към далечната западна част на Манхатън, като в същото време намалява офис площите си в Ню Йорк с над 40%, предава Bloomberg.

Международната одиторска компания е подписала договор за наем на около 42 хил. кв. м на 12 етажа в строящия се небостъргач Two Manhattan West в комплекса Hudson Yards. Офисите ще приемат над 5500 служители, съобщи KPMG.

Новото пространство е съкращаване на площите спрямо около 75 хил. кв. м, които компанията наема в момента в три кули в Мидтаун. Тя планира да напусне тези сгради.

Офис пазарът в Манхатън понесе удар по време на пандемията, като предлагането на налични площи достига рекордни нива. Компании преоценяват нуждите си от имоти в ерата на хибридната работа, а тези на пазара на нови офиси гравитират към по-нови проекти.

Макар че някои финансови и технологични компании разширяват присъствието си, други намаляват площите. HSBC Bank USA подписа договор за наем в Hudson Yards, който съставлява под половината от настоящите ѝ площи в Мидтаун.

Новостроящият се 58-етажен небостъргач Two Manhattan West с обща площ от 176 хил. кв. м, който се изгражда от Brookfield Properties, си осигури правната кантора Clifford Chance за наемател по-рано тази година. Очаква се сградата да бъде завършена до началото на 2023 г.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *