• вт. юни 25th, 2024

Microsoft се отказва от плановете си за нов офис в Лондон

Bychaspic

апр. 5, 2023

Съкращаването на работни места в индустрията и популярността на дистанционната работа поставят под напрежение търсенето на офис имоти

Снимка: Bloomberg L.P.

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският технологичен концерн Microsoft Corp. се отказва от плановете си за нов офис комплекс в Лондон, съобщи компанията във вторник, показвайки как плановете за съкращаване на 10 хил. служители през тази година ще се отразят на нуждите ѝ от нови недвижими имоти.

„Ние сме ангажирани с Обединеното кралство и разполагаме с обекти в цялата страна“, се казва в изявление на компанията, изпратено по електронната поща, без да уточнява плановете си. 

„Редовно преразглеждаме портфолиото си, за да сме сигурни, че то отговаря на нуждите на нашите хора и на дългосрочния ни бизнес“. 

През януари базираната в Редмънд, щата Вашингтон, компания заяви, че ще съкрати 5% от своите служители през тази година, което е част от по-широкообхватното оттегляне на технологичните компании. Съкращаването на работни места в индустрията и популярността на дистанционната работа поставят под напрежение търсенето на офис имоти.

Договорите за наеми на офиси на Microsoft в Рединг, Англия, изтичат през 2026 г. и е трябвало да бъдат заменени от новия офис в Лондон, твърди React News, който съобщи за промените в плана на концерна по-рано. Планираше се новата централа да има разгъната площ от около 46 хил. кв.м. 

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *