• нд. юли 21st, 2024

Office Investments & Workspace Forum 2022 ще се проведе в София на 13 април

Bychaspic

мар. 29, 2022
Office Investments & Workspace Forum 2022 ще се проведе в София на 13 април

Office Investments & Workspace Forum 2022, организиран от Градът Медиа Груп, ще очертае тенденциите в офис сегмента, като предостави платформа на експертите от най-активните инвестиционни и asset management компании, на представители от най-динамичните компании от IT/BPO сектора, водещите CRE консултанти, архитекти и workspace дизайнери, както и на иновативните компании за сградни иновации и технологии, които да споделят своята гледна точка и актуален опит.

Офис сегментът продължава да бъде обект на немалко структурни промени и трансформации, но възвръщането на динамиката през 2021 г. чрез няколко значими сделки за първокласни офис площи, както и инвестиционна трансакция на първокласен офис актив, оставиха съмненията за бъдещето на офиса в миналото.

Очакванията за 2022 г. са оптимистични. Адаптирайки се, фокусът на индустрията и ползвателите е повече от всякога върху качеството на офис средата. Модерната физическа офис инфраструктура е важен хъб на корпоративната култура, комуникация и талант и е ключов фактор за привличане на човешки капитал. Екологичната устойчивост и зелените практики вече не са бутикова концепция, а стандарт, който има пряко отношение към пазарната оценка на активите. Гъвкавостта е сред приоритетните изисквания и е основа за така широко разпространения хибриден модел на работа, както е и важен лост за маневриране в ера на динамични предизвикателства.

Какви са гледните точки на инвеститори, ползватели, архитекти, дизайнери и експерти за бъдещето на офиса и офиса на бъдещето? Как еволюцията на работните процеси и корпоративната култура променят изискванията за работните пространства и защо качеството е все по-важно? Какви са очакванията за пазара на офис площи през 2022 г.?

Основните акценти в програмата са:

–     Thinking further: ESG трансформациите, еволюцията на работните процеси, корпоративната култура и офис пространствата

–     Kои са двигателите зад пазарната активност през 2021 и първото полугодие на 2022? Какво стимулира търсенето и вземането на решения? Какви са очакванията за останалата част на 2022?

–     Бъдещето на работата и нейното въздействие върху съвременния офис – талантът, корпоративната култура и работното пространство

–     Офис активите и пазарната среда – стремеж към качество

–     Коуъркинг и иновативни концепции за работно пространство: Flex is King

–     Модерната офис инфраструктура като лост за развитието на ΙΤ/BPO индустриите и позиционирането на България като локация за бизнес с добавена стойност: от какво имат нужда ползвателите?

–     Projects showcase 2022 – разработване на зелени, устойчиви и съвместими с бъдещето офис сгради

–     Тенденции в дизайна на работното пространство 2022 – създаване на удобна и креативна бизнес среда

–     Managing disruption: модели за препозициониране и реновация на офис активи

–     Планиране на капиталови разходи: как да постигнем ESG стандартите в ера на високи строителни разходи

–     Building innovation: добавяне на стойност чрез технологични сградни решения и иновативен подход

Събитието ще се проведе на 13 април 2022 г. (сряда) в Sofia Event Center (бул. „Черни връх“ 100).

Повече информация за събитието ТУК.

Вижте програмата ТУК.

Регистрирайте се за присъствие на живо ТУК.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *