• нд. юли 14th, 2024

Residential Forum 2022 събира водещите професионалисти на жилищния пазар

Bychaspic

май 27, 2022
Residential Forum 2022 събира водещите професионалисти на жилищния пазар

Residential Forum, който се организира от „Градът Медиа Груп“ и е водещият специализиран форум с фокус върху жилищния сегмент и тенденциите при развитието и реализацията на модерни жилищни проекти от ново поколение, ще се проведе и тази година, този път с място и дата Sofia Event Center, 8 юни 2022 г.

Събитието предоставя професионална публична платформа на водещите инвеститори, архитекти, строители, консултанти, проект мениджъри и други експерти ангажирани с реализацията на най-значимите и предизвикателни актуални жилищни сгради и комплекси с цел да споделят последните тенденции в сектора.

Residential Forum на 8 юни (сряда) в Sofia Event Center събира водещите специалисти в жилищния сегмент, които ще дискутират пазара на жилища и реализацията на жилищни проекти, като очертаят очаквания, прогнози, рискове и възможности в контекста на предизвикателната среда през 2022 година. Дискусиите ще поставят фокус също на жилищните сгради и града, както и на стимулирането на инвестиционната активност и повишаването на доверието в сектора чрез създаване на ясни и прозрачни правила и норми.

Водещи проектанти, дизайнери и доставчици на технически решения ще представят най-новните тенденции при проектирането и реализацията на модерни жилищни сгради от ново поколение.

Основни акценти в програмата:

– Инвестиционната среда през 2022 г.: Стимулиране на инвестиционната активност и повишаване на доверието в сектора чрез създаване на ясни и прозрачни правила и норми. Промени в нормативна база и ключови стъпки за облекчаване на административния процес, свързан с инвестиционната дейност – какви са плановете на институциите и какво очаква частният сектор?

– Проектът за изменение нa ЗУT: eлeĸтpoнизaция нa aдминиcтpaтивнитe ycлyги и oгpaничaвaнe нa бюpoĸpaтичнaтa тeжecт в apxитeĸтypнo-cтpoитeлния oтpacъл – защо е важно? Пoвишaвaнe ĸaчecтвoтo нa строителния пpoдyĸт и по-ясно дефиниране на отговорностите на участниците в строителния процес.

– Икономика, макроиндикатори и пазар на жилища през 2022 г.: управление на риска и хеджиране в динамична среда. Ликвидността, инфлационният натиск и себестойността на строителния продукт – къде е балансът?

– Жилището като стойност: модели за ценообразуване и пазарни прогнози. Колко достъпни (ще) са жилищата в София и страната и какво определя цената им? Перспективи и предизвикателства пред жилищните инвеститори.

– Жилищните нужди на София: състояние на жилищен фонд, дефицити, качество и устойчивост.Защо хората сменят жилището си? Кварталът, средата (градска и социална) или сградата – кое е водещо?

– Lifestyle Trends: Актуални специфики на средата на обитаване – начинът на живот на модерното поколение купувачи на жилища като основа при планирането на жилищните проекти.

– Търсене: Кои са основните двигатели на търсенето на жилищни имоти? Какво търсят и какво (не) намират модерните жилищни обитатели.

– Building innovation: smart технологии, системни решения и иновации за по-стойностни и устойчиви жилищни сгради.

– Тенденции при управлението на жилищните проекти: как да запазим качеството и повишим стойността на жилищните проекти в дългосрочен план?

– Projects showcase: еволюцията на жилищната архитектура – проекти и реализации през 2022 г.

Събитието ще бъде Live in-person и ще се проведе в 2 зали с 8 панела.

Пълната програма на Residential Forum 2022 можете да намерите ТУК.

Регистрирайте се и запазете Вашето място за присъствие на живо ТУК.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *