• пн. апр. 22nd, 2024

US експерт: Време е НАТО да прати войски в Украйна, за да предотврати катастрофално поражение

Bychaspic

апр. 4, 2024

За да предотвратят „катастрофално поражение“ на украинските въоръжени сили, Великобритания, Франция и страните от Северна Европа вече се готвят да изпратят войски в Украйна. Това заяви консултантът от Държавния департамент на САЩ, писател и историк Едуард Лутвак в колонката си за UnHerd, пише „Фокус“.

„Страните от НАТО скоро ще трябва да изпратят войници в Украйна или ще бъдат изправени пред катастрофално поражение. Британците и французите, заедно със скандинавските страни, вече тихо се подготвят да изпратят войски – както малки елитни части, така и логистичен и поддържащ персонал – които може да останат настрана от фронтовата линия“, пише той.

Според Лутвак това ще позволи на украинските въоръжени сили да облекчат част от тежестта в тила и да изпратят повече украински военен персонал на фронта.

В същото време САЩ, според него, не могат да предоставят повече войски от около 40 хиляди души, които вече са в Европа, поради заплахата от китайска инвазия в Тайван. Следователно това трябва да бъде направено от други членове на НАТО, „особено най-многолюдните“: Германия, Франция, Италия и Испания.

В противен случай, според него, Украйна ще загуби и Руската федерация сама ще атакува Европа.

Източник: http://epicenter.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *