• нд. юли 21st, 2024

Бумът на жилищните продажби в Дубай повишава цените в най-високата кула в света

Bychaspic

ян. 4, 2022
Бумът на жилищните продажби в Дубай повишава цените в най-високата кула в света

Снимка: Bloomberg LP

Най-високата сграда в света е отчела един от най-високите ръстове на цените на луксозните жилищни имоти в Дубай миналата година на фона на възстановяването на пазара от забавянето.

Цените в небостъргача Бурж Халифа са нараснали с 23% спрямо повишение от 8% в останалата част на Дубай, сочат данни на консултантската компания Knight Frank, цитирани от Bloomberg.

„Темата през 2021 г. беше експоненциалният ръст на пазара на луксозни жилища в Дубай“, коментира Файзал Дурани, ръководител на анализите за Близкия изток в Knight Frank. „При цена от 22 600 дирхама на квадратен метър (6150 долара) Бурж Халифа определено попада в тази категория“, допълва той.

Още по темата

Бизнес активността в Дубай нарасна рязко миналата година наред с увеличаването на туризма, подкрепен от изложението Експо 2020, едно от най-големите събития на живо от началото на коронавирусната пандемия. Градът остава относително отворен по време на пандемията, а закупуването на недвижим имот е и един от най-бързите начини за чужденците да получат разрешение за местопребиваване.

Луксозният сегмент на пазара е убежище за богати европейци, бягащи от блокадите, както и за други хора, привлечени от лесното ваксиниране. HSBC Holdings прогнозира миналата година, че растящото търсене на по-големи жилища по време на пандемията ще подкрепи още повече имотния пазар в Дубай, потвърждавайки прогноза на анализатори от Morgan Stanley, които очакват ралито да продължи „няколко години“.

Knight Frank съобщава, че купувачите на имоти продължават да залагат на скъпи квартали в града с много нови участници на пазара. „Това са хора с ултрависоко нетно богатство, привлечени към Дубай от факта, че сега емирството е един от, ако не и най-безопасният град в света предвид отличното управление, което толкова ефективно овладя разпространението на COVID-19“, допълва компанията.

В центъра на Дубай, където се намира и Бурж Халифа, средните цени са нараснали с над 17% през последните 12 месеца, показват данните на Knight Frank.

Фактори като целогодишно слънце, безопасност и космополитен начин на живот допринасят за привлекателността на града.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *