• ср. юни 19th, 2024

Град в Тексас предлага огромни данъчни облекчения за новия завод на Samsung

Bychaspic

сеп. 7, 2021
Град в Тексас предлага огромни данъчни облекчения за новия завод на Samsung

Снимка: SeongJoon Cho/Bloomberg

Град Тайлър в Тексас – едно от двете места, които Samsung Electronics обмисля като вариант за своя завод за чипове за 17 млрд. долара – планира да предложи големи данъчни облекчения, ако бъде избран от южнокорейския технологичен гигант, предава Ройтерс.

Тайлър се конкурира с друг град в Тексас – Остин, за привличането на завода, който се очаква да създаде около 1800 нови работни места. Samsung е казвала, че си търси и други потенциални места в Аризона и Ню Йорк.

Останалите вероятни локации още не са разкрили какви данъчни облекчения планират.

Още по темата

Предложението на Тайлър е публикувано на сайта на града и показва, че за земята, която евентуално ще използва, на Samsung ще бъде предложена безвъзмездна финансова помощ, еквивалентна на 92,5% от начисления данък върху имуществото за 10 години, 90% за следващите 10 години, а после 85% за десетилетието след това.

Други мерки включват 92,5% освобождаване от данъци върху нов имот, построен на мястото за 10 години.

Предложението ще бъде разгледано от Общинския съвет на Тайлър и от комисарите на окръг Уилямсън.

Локацията в Тайлър се намира на около 40 км от Остин. Тя е с площ 4,81 квадратни километра, което е много повече спрямо това в Остин. Миналата година Samsung купи над 250 акра (1011 квадратни километра) в Остин, което е допълнение към 350-те акра, които притежава вече и които включват единствения ѝ завод за чипове в САЩ.

Ако Samsung се спре на Тайлър, тя планира да започне строежа до началото на първото тримесечие на следващата година, а производството трябва да започне в края на 2024 г., гласи документ, подаден по-рано до властите в Тексас.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *