• нд. юли 14th, 2024

Експертен кабинет? Хора, които страдат от тежка анонимност

Bychaspic

юли 11, 2024

Криминалните сюжети изглежда, че остават на по-заден план и към тях много лесно се губи интерес. Журналист сутринта каза, че случаят с Брендо е забравен почти от всички и се чака нещо ново. Нашето внимание трудно се задържа върху една тема прекалено дълго време. Ако човек бива уволнен в някоя от службите, а на негово място се назначи друг – това не е промяна, това е съвсем нормален административен процес. За мен промените ще са тогава, когато някой излезе и каже какво трябва да се промени. Това каза бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в студиото на „Денят ON AIR“.

Според него начело на определена служба трябва да се сложи човек, който е способен да направи реформи.

„Трябва да му се даде време да огледа нещата отвътре, защото когато човек се занимава с подобни структури – това, което се вижда отвън, съвсем не съвпада с това, което можеш да видиш вътре. Ако един политик има контакт с определен държавен служител – този контакт би могъл да се използва и за нещо позитивно“, добави Йорданов за Bulgaria ON AIR.

По думите му първият мандат е бил показателен.

„Това разцепление на българския народ, което е резултат от управлението на ГЕРБ, се обърна срещу ГЕРБ. За да се стигне и до това, че ДПС, които бяха уж надежден съюзник, разцепвайки се на две, дават едната част в полза на ГЕРБ, а другата отказва да гласува. От момента, в който Ахмед Доган напусна активната политика, той назначава един или друг човек за председател на партията. Интересното е, че всеки един от назначените в един момент решава, че се е превърнал в много сериозен политически фактор, а той на практика е назначен от Доган и е нормално да изпълнява това, което се иска от него. Иначе си идва естественият край“, подчерта бившият вътрешен министър.

Попитан дали експертен кабинет е решение, Емануил Йорданов отговори: „Противник съм на подобни термини и явления. В нашата Конституция има редовно правителство и служебно правителство. Всяко използване на прилагателни е опит да се нарече нещо с друго име. В много случаи се търсят хора, които страдат от много тежка анонимност, не се знае какви експерти са. Никой не успява да запомни нито имената, нито лицата им“.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *