• нд. юли 14th, 2024

Жилищна сграда „Младост“ бе отличена на строителния конкурс „Златен отвес 2021“

Bychaspic

ное. 3, 2021
Жилищна сграда „Младост“ бе отличена на строителния конкурс „Златен отвес 2021“

Снимка: „Явор“ АД

Сграда „Младост“ в едноименния квартал в морската ни столица бе отличена с второ място в категория „Многофамилни жилищни сгради“ на конкурса за строителство „Златен отвес 2021“. Проектът е на инвеститорите „Явор“ АД и „Интерком Груп“ ООД, а изпълнител на строителството е „Перинов и синове“ ЕООД.

Конкурсът се организира за двадесети пореден път от „Камара на строителите в България – Областно представителство“, град Варна. Традиционното събитие се проведе по повод професионалния празник на бранша – Димитровден. В конкурса участваха 14 строителни фирми от град Варна. Сред критериите за оценка на проектите са качеството на строително-монтажните работи, прецизност при спазването на технологиите и детайлите на сградата, съответствие с проекта, функционална пригодност, индивидуалност на архитектурния проект, възстановяване и усъвършенстване на градската среда.

Сграда „Младост“ впечатли журито с красивата си характерна визия. Цветовете и техниките, използвани за фасадното решение, правят сградата уникална и разпознаваема. „Младост“ е една от малкото жилищни сгради, които могат да се похвалят с използваните устойчиви и естествени материали, които я категоризират като добър пример за „зелена“ архитектура. Практичното и ефективно разпределение на пространствата, изцяло насочени към постигането на максимално удобство и комфорт, превръща сградата в перфектния дом.

Сградата е специфична с фасадния си пакет, който включва: водоотблъскваща и устойчива на постоянна влага хастарна мазилка; стъклена вата, която е 100% естествен материал и най-добрия шумо- и топлоизолатор и минерална мазилка най-висок клас за крайно покритие.

За постигане на максимален вътрешен уют на обитателите върху всяка плоча е положена шумоизолационна мембрана, изработена от полиестер с висока плътност, импрегнирана с битумна подложка, покрита с полиетиленово фолио.

При изпълнението на покривното покритие на сграда „Младост“ също са заложени иновативни технологии и висококачествени материали на водещи компании в индустрията. Бетонната плоча е обработена основа с грунд и положена пароизолация от самозалепваща мембрана с алуминиева вложка. Хидроизолацията представлява синтетични мембрани произведени от ТРО модифициран полиолефин. Съставът на мембраната е разработен така, че тя да не съдържа пластификатори, хлориди и други, вредни за околната среда химически съединения, за разлика от битумните хидроизолации, които под въздействието на слънчевите лъчи излъчват вредни емисии и губят своята функция.

Всички тези характеристики на сграда „Младост“ я отличават като модерен проект, надхвърлящ очакванията за масово строителство. Сградата ще участва в националния конкурс „Сграда на годината 2021“ – най-престижното събитие в сферата на инвестиционните проекти, архитектурата и строителството  в България. Това не е първият проект на инвеститора „Явор” АД, който взема участие в конкурса. През 2018 година смесена сграда АХАТ е отличена с номинация в категорията Жилищни сгради до 10 000 кв.м РЗП.

Имената на „Явор” АД и собственика на дружеството „Интерком Груп” ООД са еталон за качествено строителство в град Варна вече над 15 години. С построени 126 200 кв.м РЗП, 20 сгради и над 1300 апартамента дружествата създават домове и уникална среда за живот на над хиляда семейства. Проектите на „Явор“ АД се отличават с характерна визия, нестандартни решения в строителството, функционални разпределения и класни материали.

Сграда „Инфинити Грийн“ е актуалният проект на инвеститорите, ситуирана в най-елитната част на морската ни столица – квартал „Чайка“. Само на метри от Морската градина тя ще бъде като истинско бижу за ценителите на лукса и комфорта. Съчетанието между стилното излъчване на естествените камъни зелен мрамор, гранит и травертин и изяществото на метала и стъклото внасят неповторима естетика в силуета на сградата.

Позиционирането на сградата в имота е съобразено с това всички помещения да са естествено осветени. Изложенията са изток, запад и юг, а гледката от високите етажи е зашеметяваща. Обектите в „Инфинити Грийн“ са жилищни и нежилищни – двустайни, тристайни и четиристайни, с насоченост към комфорта на обитаване и създадени с индивидуален подход към всеки детайл, без компромис с функционалността. Паркирането е предвидено в три подземни нива с две широки двулентови рампи, за повече удобство на живущите.

За строителството на сградата са избрани само материали на реномирани производители, с неоспоримо качество и устойчивост във времето.

Информация за сграда „Инфинити Грийн“ и други проекти на „Явор“ АД може да получите в офиса на фирмата в град Варна на бул. Република 117 (Търговски център „Явор“) ет.4, на телефони 0877 63 20 20; 0877 61 20 20, на ел. поща: office2@yavorad.com или в сайта на компанията http://www.yavorad.com.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *