• нд. юли 21st, 2024

Защо Еvergrande изпадна в дългова криза?

Bychaspic

сеп. 23, 2021

Evergrande не прецени докъде и доколко може да развива своята експанзия. Компанията копираше модели, които не бяха присъщо китайски – през 90-те години на пазара масирано навлязоха хонконгски и тайвански играчи, които коренно преобразиха имотния сектор с новите модели за финансиране. Сегашната криза ще бъде поета предимно от инвеститорите, а държавата ще предприеме мерки да не пострадат крайните потребители. Това заяви пред Bloomberg TV Bulgaria Иван Велков, председател на FIABCI България. 

Още по темата

„Еvergrande изпадна в дългова криза заради лакомия. Компанията се превърна прекалено бързо в прекалено голям играч на имотния пазар и манията да се прекалява и да се създават огромни обеми им изигра тази лоша шега. Признаците за проблеми започнаха да се появяват още преди две години“, коментира Велков.

На въпрос дали може да се вярва на данните на компаниите в Китай, гостът обясни, че такива неясноти могат да се дължат на големите обеми в имотния сектор и скоростта, с която те могат да бъдат променяни.

Целия разговор може да гледате във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

 

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *