• вт. юни 25th, 2024

Защо Шаби Алонсо е луд по часовниците?

Bychaspic

май 29, 2024
Защо Шаби Алонсо е луд по часовниците?

Снимка Фейсбук

Треньорът хит на годината Шаби Алонсо е маниак на тема часовници. Но първият в колекцията му е от невероятния финал в Истанбул, изигран на 25 май 2005 година, на стадион „Кемал Ататюрк“, между Милан и Ливърпул.

Той завърши с изпълнения на дузпи след 3:3 в редовното време, при един от най-великите обрати във футболната история. Мач, който несъмнено ще се помни завинаги.

Тогава „Ливърпул“, в който играе Алонсо, спечели Шапионската лига. След мача собственикът на една от най-скъпите марки часовници в света Франк Мюлер подари на всеки от отбора по един уникален часовник на фирмата със специална индивидуална маркировка. И след този подарък Алонсо се запалва.

Неговата колекция расте, след като добавя към нея възпоменателни часовници за победите на Европейското и Световното първенство. И се започва – всеки особен момент от кариерата на Шаби Алонсо е подпечатан с часовник в колекцията му. Нещо като машина на времето – слагаш го на ръката и  се пренасяш в бясната атмосфера на  стадиона в Истанбул или в деня на разгрома над италианците на „Олимпийския стадион“.

Сега колекцията на Алонсо е огромна, но на въпроса кой му е любимият той винаги отговаря – победният часовник срещу „Милан“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Източник: https://dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *