• нд. юли 14th, 2024

Недостатъчното предлагане ще забави продажбите на жилища в Ню Йорк през 2022 г.

Bychaspic

дек. 31, 2021
Недостатъчното предлагане ще забави продажбите на жилища в Ню Йорк през 2022 г.

Снимка: Bloomberg LP

Нажеженият жилищен пазар в Ню Йорк е изправен пред леко забавяне на продажбите през 2022 г. заради по-високите лихви и липсата на предлагане, смята главният изпълнителен директор на агенцията за недвижими имоти Brown Harris Stevens Бес Фридман, цитиран от Bloomberg.

„Фед обяви, че лихвите ще нараснат може би два или три пъти догодина, така че може да видим известно забавяне“, коментира Фридман. „Освен това предлагането намалява, защото търсенето е твърде високо“, допълва той.

Още по темата

Предлагането на жилища в много квартали в града е ограничено, а цените нарастват. Пазарът на луксозни жилища в Манхатън приключва рекордна година с 1877 подписани договора за имоти на цена от 4 млн. долара нагоре, най-големия брой от началото на воденето на статистика през 2006 г. Данните се съдържаха в доклад на компанията Olshan Realty, публикуван в сряда. Това е почти три пъти повече от сделките през 2020 г. и два пъти повече от 2019 г.

„Да не забравяме, че 2021 беше феноменална година за жилищния пазар и това до голяма степен се дължи на появата на ваксините преди една година. Хората се чувстват много комфортно да се върнат в градовете“, отбелязва Фридман.

Купувачите на жилища са по-разнообразни, отколкото в близкото минало. „Сега дори виждаме представители на поколението Y (родените между 1980 и 2000 г. – бел. ред.), които купуват, а в миналото те бяха смятани за необременена група, която иска преживявания вместо ангажименти“, казва Фридман.

„Най-бързо растящият сегмент от нашия пазар е испаноезичната общност, което е фантастично. Мисля, че хората ще продължат да влагат пари в имоти, но може да има забавяне просто защото предлагането се свива леко“, допълва той.

Агенцията за недвижими имоти Brown Harris Stevens в Ню Йорк е основана през 1873 г. и е собственост на Terra Holdings, една от най-големите компании за имотни услуги в САЩ.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *