• ср. юни 19th, 2024

Новите собственици на Selfridges планират луксозен хотел в магазина в Лондон

Bychaspic

дек. 30, 2021
Новите собственици на Selfridges планират луксозен хотел в магазина в Лондон

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Новите собственици на веригата универсални магазини Selfridges планират да създадат луксозен хотел и обслужвани апартаменти в рамките на преустройство на флагманския магазин на бранда на Oxford Street в Лондон. Това съобщи високопоставен представител на австрийската компания за недвижими имоти Signa, която се присъедини към тайландската компания за търговия на дребно Central Group в офертата за веригата на стойност 4 млрд. паунда, пише Financial Times.

Signa и Central, които вече притежават германските и швейцарски луксозни магазини KaDeWe и Globus, ще обновят също къта за хранене в Selfridges, след като купиха британския бранд от семейство Уестън, съобщи изпълнителният президент на Signa Дитер Бернингхаус.

Част от обекта на Selfridges на Oxford Street беше празна от 2008 г. насам, когато затвори врати старият Selfridges Hotel.
Добавянето на хотел и апартаменти ще означава „значителен потенциал за повишаване на стойността“ за новите собственици на Selfridges, отбеляза Бернингхаус. „Цената на покупката едва отразява стойността на основната сграда на Selfridges и използването ѝ за търговия на дребно“, допълни той.

Още по темата

Планираното придобиване от Signa и Central на магазините на Selfridges във Великобритания, Ирландия и Нидерландия ще донесе на луксозните универсални магазини на двете компании очакван годишен оборот от над 7 млрд. евро до 2024 г. спрямо 5 млрд. евро през 2019 г.

Партньорството между двете компании датира от придобиването от Signa през 2014 г. на KaDeWe в Берлин и на още две луксозни вериги магазини Alsterhaus в Хамбург и Oberpollinger в Мюнхен, чиито дейности купи след обявяването в несъстоятелност на компанията за търговия на дребно Karstadt.

След като придобиха луксозните магазини от групата KaDeWe, ръководителите на Signa начело с основателя Рене Бенко, се нуждаеха от партньор в Европа, който знае как се управляват първокласни магазини, и се насочиха към френската компания Galeries Lafayette и италианската Rinascente.

Central, притежавана от семейство Чиративат в Банкок, купи Rinascente през 2011 г. Компанията управлява повечето луксозни магазини и молове в Тайланд и беше пионер в интегрирането на храните и напитките в търговските обекти, както и в признаването и обслужването на луксозните магазини като глобален феномен.

Според запознат с мисленето на Central източник групата търсела партньор с дългосрочна перспектива, а не инвеститори от компании за частни капиталови инвестиции.

Сделката за Selfridges се случва в тежък период за сектора на търговията на дребно, когато коронавирусната пандемия и предизвикателствата от онлайн пазаруването повдигат въпроси дали компании като Signa може да продължат да вземат заеми и да инвестират на фона на очакванията за повишаване на стойностите.

Придобиването на Selfridges, което трябва да получи одобрение от антитръстовите органи в ЕС и Великобритания, ще засили интереса към Signa и изягващата вниманието на медиите Central.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *