• нд. юли 21st, 2024

Офис кула в Манхатън беше продадена за 1 млрд. долара

Bychaspic

дек. 21, 2021
Офис кула в Манхатън беше продадена за 1 млрд. долара

Снимка: Bloomberg LP

Cove Property Group и Baupost Group продадоха преустроената неотдавна офис кула Hudson Commons в най-западната част на Манхатън за 1 млрд. долара, предава Bloomberg.

Купувачът на сградата с площ от 64 842 кв. м на Девето авеню е компанията за недвижими имоти CommonWealth Partners в Лос Анджелис. Сделката за кулата е една от най-големите в Ню Йорк от началото на пандемията.

Макар че старите имоти изпитват затруднения, новите и преустроени офис сгради на първокласни локации привличат интерес от инвеститори и наематели, въпреки че работодателите се придържат към плановете си за хибридна работа.

Още по темата

„Тази сделка показва нарасналото доверие в офис сектора и валидирането на стойността, създадена при напредничави, устойчиви преустройства на първокласна локация“, коментира Кевин Ху, управляващ партньор в компанията Cove, в комюнике.

„Заради застаряването на по-голямата част от офис продукта в Манхатън Hudson Commons е модел за офиса на бъдещето в този град“, допълва той.

Bloomberg съобщи през август, че CBRE Group продава 25-етажната сграда. 75% от площите в нея са заети от наематели, сред които фитнес компанията Peloton Interactive и компанията за споделени пътувания Lyft.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *