• нд. юли 21st, 2024

Предстои актуализация на цените на общинските жилища в София

Bychaspic

дек. 28, 2021
Предстои актуализация на цените на общинските жилища в София

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Столичният общински съвет (СОС) подготвя актуализация на цените на общинските жилища в София, съобщава БНТ.
В момента двустаен общински имот в столицата може да бъде купен на стойности между 20 и 40 хил. лева, а сделки с общински имоти в София не са правени в последните три години.

Предвижда се пазарните стойности на общинските жилища да бъдат приближени до пазарните стойности на останалите имоти. 

Още по темата

„Около 1240 са желаещите към ноември 2021 за закупуване на жилище. Колко ще бъдат повишени цените, ще реши работната група на СОС. Преди последното заседание на комисията съм предложил политическите партии да актуализират списъците с участници в работната група и това ще бъде колективно решение, като идеята е да бъде справедливо спрямо пазарните цени по районите и кварталите на София“, обясни пред Националната телевизия арх. Ивайло Петков, председател на Комисията по архитектура към СОС.

Механизмът ще бъде справедлив, а подобренията в апартаментите ще бъдат отчетени, тоест, хората, които предвиждат да ги закупят за постоянно, няма да бъдат разочаровани, увери още той.

„Засега критерият в наредбата е човекът да е живял повече от 5 години в София, след което има право да подаде молба към общинския съвет за закупуване на общинско жилище“, обясни архитектът.

Общинските жилища в София са малко над 9 хил. Очаква се работната група в общинския съвет да започне работа още в началото на януари.

 

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *