• нд. юли 21st, 2024

Приети са плановете на резерватите „Бистришко бранище“ и „Торфено бранище“

Bychaspic

сеп. 16, 2021
Приети са плановете на резерватите „Бистришко бранище“ и „Торфено бранище“

Снимка: МОСВ

Плановете за управление на резерватите „Бистришко бранище“ и „Торфено бранище“ са утвърдени със заповеди на министъра на околната среда и водите Асен Личев.

Двата документа са разработени в рамките на проект „Дейности по устойчиво управление на резервати и поддържани резервати – изключителна държавна собственост, в териториалния обхват на РИОСВ-София“, финансиран по оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.“, съобщи екоминистерството.

Резерват „Бистришко бранище“ с площ 1061,6 ха и резерват „Торфено бранище“ с площ 785,44 ха попадат в границата на Природен парк „Витоша“.

Предстои обнародването в Държавен вестник, след което плановете за управление ще бъдат публикувани на страницата на Министерството на околната среда и водите.

Според документи, публикувани от МОСВ, двата плана предвиждат подобряване на охранителните дейности с цел ограничаване на бракониерството и брането на билки и защитени растения, мониторинг на значими видове и местообитания, поддържане на система за мониторинг и база данни, издаване на сборници и брошури за биоразнообразието в двата резервата. Ще бъдат изработени схеми на табелите в двете защитени територии. 

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *