• ср. юли 24th, 2024

Продажбите на имоти около Ню Йорк спадат, защото няма нищо за купуване

Bychaspic

дек. 3, 2021
Продажбите на имоти около Ню Йорк спадат, защото няма нищо за купуване

Снимка: Bloomberg LP

Недостигът на обяви за жилища възпира продажбите на имоти в околностите на Ню Йорк, предава Bloomberg.

Потенциалните купувачи си тръгват с празни ръце в търсенето си на място за живеене, а това тласка договорите за продажба надолу за пети пореден месец в окръг Уестчестър и в Лонг айлънд, показват данни на компанията за оценки Miller Samuel и на агенцията за недвижими имоти Douglas Elliman Real Estate.

В модерния Гринуич подписаните сделки са намалели през ноември за четвърти пореден месец. В Хемптънс сделките бележат спад за шести пореден месец.

„Има объркване, че намаляващите договори означават спад на търсенето, но това не е така“, коментира Джонатан Милър, президент на Miller Samuel.  „Реалността е, че търсенето е необичайно високо, но просто няма достатъчно наличности, които да го задоволят“, допълва той.

Купувачите придобиват имоти по-бързо, отколкото продавачите пускат обяви за тях. В Лонг Айлънд без Хемптънс миналия месец са подписани 1950 договора, или с 13 на сто по-малко спрямо година по-рано. В същото време новите обяви са намалели с 26 на сто до 1751, съобщават компаниите.

Сделките с предстоящо подписване на договор за еднофамилни жилища в Уестчестър са намалели с 19% на годишна база до 452 миналия месец. В същото време на пазара са прибавени само 286 нови обяви, или с 33% по-малко спрямо година по-рано.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *