• вт. юни 25th, 2024

Пуснаха летящи коли на пазара

Bychaspic

май 24, 2024

През 2026 година се очакват и първите летящи таксита в Европа

Летящите електрически автомобили са тук! Известни са също като eVtol (от английски – електрически самолет с вертикално излитане и кацане) или просто Vtol, ако се задвижват от двигатели с вътрешно горене.

Те са иновация, която е на път да промени не само пазара на луксозни стоки, но и автомобилната индустрия. С цени, които ги правят достъпни за милионерите, тези нови превозни средства скоро могат да се появят в ботагашките гаражи редом до Lamborghini и Ferrari. В Европа стартирането на таксиметрова услуга eVtol се очаква до 2026 г. след необходимите тестове. Но различни модели eVtol от частни компании вече се предлагат на пазара, пише Automedia.bg.

Pivotal е американски пионер в областта на електрическите самолети с вертикално излитане и кацане или eVtol автомобили, базиран в Сан Франциско. Техният водещ модел, Helix, е самолет с електрическо задвижване, който може да се похвали с най-съвременни цифрови инструменти и интуитивен контрол, подходящ дори за по-малко опитни пилоти. В момента се продава с начална цена от $190 000 , без данъци, доставка и допълнителни разходи.

Необходими са някои основни изисквания, свързани с височина, тегло и географско положение. Покривайки критериите за допустимост, можете да избирате от три премиум пакета, които включват екстри като персонализации, усъвършенствана пилотска кабина и 4К камера с поддръжка за кацане и функционалност за споделяне.

Източник: www.dunavmost.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *