• нд. юли 21st, 2024

Първа инвестиционна банка се мести в нов екологичен офис през 2022 г.

Bychaspic

дек. 23, 2021
Първа инвестиционна банка се мести в нов екологичен офис през 2022 г.

Снимка: БГНЕС

През 2022 г. година Fibank (Първа инвестиционна банка) ще посреща клиентите си в своя нов дом – Sofia Tech One. Това решение е било взето след предварително одобрение от Надзорния съвет на банката и окончателно решение на Управителния съвет в четвъртък. Модерната и иновативна нова сграда се намира в „София Тех парк“ на бул. „Цариградско шосе“, където банката ще продължи да обслужва и работи със своите клиенти и партньори. Новата локация дава отлична възможност на банката да предложи своите услуги на стартиращи технологични и иновативни компании.

Новата сграда е сертифицирана по BREEAM ниво “Excellent”. Освен всички необходими удобства за работата на служителите и обслужването на клиентите, единадесетте етажа на Sofia Tech One са оборудвани със система от ново поколение за управление на микроклимата с индивидуални настройки на отделните офиси и стаи. Чрез нея банката ще продължи инициативите си за редуциране на отделяните въглеродни (CO2) емисии в атмосферата.

В Sofia Tech One ще бъде новият централен офис на банката, който ще събере на едно място почти всички административни звена, които са разположени в действащите към момента централи на бул. „Драган Цанков“ 37 и бул. „България“ 81 Г. Това ще улесни вътрешната комуникация в структурите ѝ, но също така и ще даде възможност за по-бързо, удобно и модерно обслужване на клиентите.

Бизнес сградата Sofia Tech One е собственост на дружеството „Фраксинус Инвестмънт“ ЕООД. Капиталът на дружеството бе придобит на 100% като крайна собственост от двамата мажоритарни акционери и основатели на Първа инвестиционна банка Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев.

Дългосрочно наемане на офис площите и събирането на едно място на почти всички оперативни звена на банката ще повиши функционалностите в работния процес, ще намали разходите и не на последно място – ще подобри и оптимизира процесите по дейности, свързани с логистиката, отбелязват от компанията.

„Новата ни централа ще ни позволи да консолидираме на едно място всички основни дирекции и отдели на Банката. Това ще доведе до значително увеличение в административния капацитет на банката, както и до оптимизиране на почти всички оперативни процеси в нея. Не е за пренебрегване и фактът, че от всичките предлагани офис площи в бизнес сгради клас „А“ в град София, Sofia Tech One беше единствената свободна офис сграда с подобен размер и технически характеристики, както и предложен наем и ниска такса поддръжка“, коментира Никола Бакалов, главен изпълнителен директор и председател на УС на Fibank.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *