• ср. юни 19th, 2024

Тръмп преговаря за продажбата на хотела си във Вашингтон

Bychaspic

сеп. 7, 2021
Тръмп преговаря за продажбата на хотела си във Вашингтон

Снимка: Bloomberg LP

Бившият американски президент Доналд Тръмп води разговори с хотелски вериги и инвеститори да продаде правата за наем за хотела си във Вашингтон, съобщава Bloomberg.

Хотелът се намира близо до Белия дом на „Пенсилвания авеню“ в сградата на старата пощенска служба, която Тръмп наема от американското правителство. Той ще продаде правата на имотна компания, която впоследствие ще преговаря с хотелски компании за управлението и ребрандирането му, съобщава сайтът Axios, позовавайки се на запознати със сделката източници. Наемният договор вероятно ще донесе под 500 млн. долара, към които според Wall Street Journal Тръмп се е стремил през 2019 г.

Още по темата

Trump Organization и Марго Мартин, бивш заместник-директор на комуникациите на бившия президент, не са отговорили на молбата на Bloomberg за коментар.

Тръмп подписа наемния договор за сградата през 2013 г., а General Services Administration наблюдава договора. Хотелът отвори врати през септември 2017 г., около осем месеца след встъпването в длъжност на Тръмп.

Trump International Hotel стана един от най-успешните имотни проекти на бившия президент, генерирайки приходи от чуждестранни правителства, които наеха площи за събития, и предприемачи, търсещи услуги.

Тръмп притежава хотела чрез тръста си, който държи всичките му бизнес интереси и в крайна сметка печели от тях. Хотелът се превърна в магнит за влиятелни републиканци във Вашингтон – от лобисти до конгресмени.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *