• ср. юли 24th, 2024

Централата на UBS в Лондон намери купувач за 1,7 млрд. долара

Bychaspic

дек. 3, 2021
Централата на UBS в Лондон намери купувач за 1,7 млрд. долара

Снимка: Bloomberg LP

Централата на UBS Group в Лондон ще бъде купена от Южнокорейската национална пенсионна служба и LaSalle Investment Management за около 1,25 млрд. паунда (1,7 млрд. долара), пише Bloomberg.

Настоящият собственик на сребристата сграда, базираната в Хонконг компания CK Asset Holdings, започна първоначални разговори с редица потенциални купувачи по-рано тази година. Победителят в наддаването за обекта на улица „Броудгейт“ е Южнокорейската национална пенсионна служба, която си сътрудничи с LaSalle, съобщиха запознати източници, пожелали да останат анонимни, тъй като сделката е от частен характер.

Базираната в Хонконг компания, управлявана от Виктор Ли, който наследи баща си милиардер Ли Ка-шин през 2018 г., купи имота същата година за 1 млрд. паунда и приемала само оферти за по-големи от тази суми, съобщиха запознати с първоначалните разговори източници през юни.

UBS се премести в сградата след завършването ѝ през 2015 г., след като преди това обитаваше няколко по-малки офиса в комплекса на улица „Броудгейт“.

Швейцарската банка е ангажирана с обекта, който разполага с площ от над 65 хил. кв. м, най-малко до 2035 г.

Търсенето на трофейни офис сгради в Лондон с дълги наемни договори нараства по време на пандемията, въпреки че компаниите все още не са решили окончателно как да управляват завръщането към живота в офиса.

British Land, която построи имота, заяви миналия месец, че наблюдава бум на активността тази година за нови офис площи.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *