• нд. юли 21st, 2024

Morgan Stanley набра 3,1 млрд. долара за глобален фонд за имоти

Bychaspic

сеп. 9, 2021
Morgan Stanley набра 3,1 млрд. долара за глобален фонд за имоти

Снимка: Bloomberg LP

Morgan Stanley набра 3,1 млрд. долара за нов фонд, посветен на глобални сделки с недвижими имоти, който надминава сумата от 2,7 млрд. долара, набрана за предишния фонд през 2018 г., предава Bloomberg.

Фондът North Haven Real Estate Fund X Global LP, или G10 е получил подкрепа от инвеститори като държавни инвестиционни фондове, американски и международни пенсионни фондове, застрахователни компании, хора с голямо нетно богатство и семейни компании, съобщи Джон Клоп, ръководител на глобалните реални активи в Morgan Stanley Investment Management. Maryland State Retirement and Pension System е сред инвеститорите във фонда, показват данни на Bloomberg.

„Присъстваме в същите сектори, радващи се на попътен вятър, като голямото мнозинство от останалите“, каза Клоп, давайки за пример вниманието на компанията към складове и многофамилни жилища. „Основите са изключително силни и са подсилени допълнително от коронавируса. Има огромни възможности, които ще се задържат за известно време в тези две области“, допълни той.

Morgan Stanley се стреми да строи и ремонтира жилищни и индустриални имоти, отчасти заради голямото търсене на т. нар. стабилизирани активи, което доведе до покачване на цените. Компанията е „много заинтересована“ от хотелиерския сектор и наблюдава офис сектора, докато летвата за търговски площи остава висока, отбеляза Клоп.

„Наред с намирането на добри възможности на пазара опитваме да създаваме и препозиционираме основни активи, след което да ги продаваме“, изтъкна той.

Новият фонд е започнал инвестиционния си период от 1 януари и е съсредоточен върху отделни имоти и по-малки портфейли, включващи средна инвестиция от 60 млн. долара. Фондът, който има четири години, за да вложи капитала си, предвижда максимален ливъридж от 65%.

„Нямаме ограничения къде можем да отидем и какво можем да направим“, каза Клоп, признавайки, че американският пазар се възстановява по-бързо от този в Азия и Европа. „Не опитваме да печелим пари от финансов инженеринг, а се стремим да открием активи, които смятаме, че могат да променят и създават стойност чрез неуморно управление на активи“, допълни той.

Фондът е поредното попълнение към платформата с алтернативи на Morgan Stanley, която управлява активи за над 100 млрд. долара, включително реални активи на стойност 52 млрд. долара, съобщи Дан Симковиц, ръководител на Morgan Stanley Investment Management, цитиран в комюникето.

„Днес има огромно количество капитали в системата и голяма част от тях искат да бъдат в реални активи“, отбеляза Клоп, имайки предвид благоприятната диверсификация, възвръщаемост и защита от инфлацията, осигурявани от инфраструктурата и недвижимите имоти.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *