• вт. юни 25th, 2024

WeWork свива загубата за тримесечието

Bychaspic

ное. 15, 2021
WeWork свива загубата за тримесечието

Снимка: Bloomberg LP

Компанията за споделено работно пространство WeWork Inc. в понеделник отчете, че свива загубата на годишна основа – първи данни, откакто тя стана публична миналия месец. Обнадеждаващите резултати се дължат на по-голямото търсене на фона на облекчените мерки за борба с коронавируса, съобщава Ройтерс.

Нетната загуба на WeWork, която след редица премеждия излезе на борсата с компания със специална инвестиционна цел (SPAC) в сделка за 9 млрд. долара, е 844,3 млн. долара за третото тримесечие, завършило на 30 септември. За сравнение, година по-рано налице е загуба от 999,5 млн. долара.

Още по темата

Загубата е от 4,54 долара на акция за периода спрямо 5,51 долара година по-рано. Продажбите са намалели с 18% до 661 млн. долара през тримесечието, съобщават от Bloomberg.

Никоя компания за анализи не е покрила WeWork за третото тримесечие, така че няма прогнозирани данни, с които да бъдат сравнени резултатите.

Минути след началото на борсовата сесия в САЩ акциите на компанията поскъпват с 2,6%.

От WeWork съобщиха, че заетостта на нейните офиси – които са отдавани както на инвидуални, така и на корпоративни клиенти, е 59% към 30 септември. Общият брой на абонаментите на компанията нараства до 578 хил. от 542 хил.

Пандемията принуди множество компании да заложат на хибридния модел на работа, при който служителите имат възможността да работят от офиси, co-working пространства, обществени зони или у дома, което се отрази на основния бизнес на WeWork.

Компанията ще се опита да намали загубите, като прекрати губещите си наеми и продаде несъществени за основния си бизнес активи.

В резултата се включва и еднократен разход от 262 млн. долара, най-вече от обезценки и увреждане на активи.

Към края на септември портфолиото недвижими имоти на компанията се състои от 764 локации в 38 държави.

 

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *