• чт. мар. 28th, 2024

Мъск намали цената на имението си в Калифорния

Bychaspic

окт. 13, 2021
Мъск намали цената на имението си в Калифорния

Снимка: Al Drago/Bloomberg

Илон Мъск намали офертната цена за продажбата на своето имение в Калифорния в момент, когато прекъсва връзките си с щата, предава Bloomberg.

Имението на главния изпълнителен директор на Tesla с площ от близо 1500 кв. м беше предложено за продажба на цена от 31,99 млн. долара, с около 5,5 млн. долара по-малко спрямо предходната обявена цена, сочи обява на агенцията за недвижими имоти Zillow.

Още по темата

Мъск, чието нетно състояние се оценява на над 225 млрд. долара според индекса на милиардерите на Bloomberg, написа в Twitter през юни, че е решил да продаде последния дом, който притежава, повече от една година след като обяви планове да се раздели с повечето си притежания, за да парира критиките заради богатството му.

Имението в Хилсбъроу, щата Калифорния, което се предлага на пазара, има седем спални и десет бани и е разположено върху терен от 190 декара. Построено през 1916 г., то включва библиотека и музикална стая наред с напълно ремонтирана кухня и плувен басейн.

50-годишният Мъск заяви през юни, че къщата се отдава под наем за събития и че ако я продаде, „ще се използва по-малко, ако не бъде купена от голямо семейство, което може да се случи някой ден“.

Миналата седмица милиардерът обяви, че Tesla ще премести централата си в Остин, щата Тексас, и допълни, че силният ръст на цените на жилищата и дългото пътуване до работа в района на Залива на Сан Франциско ограничават ръста на компанията. Той не посочи сблъсъка си с местните здравни власти, които временно блокираха усилията му да отвори отново завода на Tesla в град Фримонт миналата година.

Той се установи в Тексас миналата година, докато компанията му SpaceX разработваше новия космически кораб Starship, а новата Gigafactory на Tesla се строеше в Остин. Тексас е третият по големина пазар на Tesla в САЩ след Калифорния и Флорида въпреки годините на противопоставяне от търговците на коли на модела ѝ на директни продажби.

Щатът няма данък върху доходите, докато Калифорния налага най-високите данъци върху доходите в САЩ за най-богатите жители.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *