• нд. юли 21st, 2024

Президентството: Казусът с централата на БСП е манипулация

Bychaspic

окт. 5, 2021
Президентството: Казусът с централата на БСП е манипулация

Снимка: БГНЕС

И президентската институция взе отношения по казуса с информацията, че БСП трябва да напусне знаковата си централа, която се намира на ул. „Позитано“, заради неплатени наеми.

„Във връзка с поредната дезинформация, тиражирана в медиите, прессекретариатът на президентската институция уточнява, че твърденията, че БСП ще бъде изгонена от партийната централа, са целенасочена манипулация и част от предизборната кампания“, се казва в краткото съобщение от екипа на Румен Радев. 

Още по темата

Припомняме, че вчера в медиите излезе информация, че областната управа на София е изпратила изпълнителен лист до БСП с искане партията да напусне централата си заради неплатени наеми. Документът е изготвен от областния управител на София Живка Такева, когато тя заема тази длъжност в периода 19-26 май 2021 година. В момента Такева е зам.-областен управител на града. Според изданието сумата, за която претендират местните власти, е 280 хил. лева.

Според публикацията във в. „Труд“ от областната управа са изпратили преписка до Софийския районен съд, по която е образувано заповедно производство. Съдът не е длъжен да информира длъжника и така в БСП не са били уведомени, че е имало дело и е бил издаден изпълнителен лист.

От БСП обаче все още не са получили изпълнителния лист.

Делото срещу социалистите е заведено още от правителството на ГЕРБ, разясниха от областната управа, цитирани от „24 часа“. То е започнало, след като партиите получиха право да ползват партийните си централи, без да плащат наем, ако са представени в парламента или са получили над 1% самостоятелно на последните парламентарни избори. Това бе направено, след като с бюджета за 2020 г. първоначално партийната субсидия бе намалена на 1 лв. на действителен глас. Заедно с безплатните централи тогава политическите сили получиха правото и на дарения от юридически лица.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *