• нд. юли 14th, 2024

Първата и по-малка фаза от предлагането на акции на „Инфинити“ е успешна на 85%

Bychaspic

окт. 18, 2021
Първата и по-малка фаза от предлагането на акции на "Инфинити" е успешна на 85%

Проектът на дружеството „Аристократ Хилс“, за който се набира финансиране. Илюстрация: „Инфинити Капитал“

В първия ден от предлагането на акции от „Инфинити Капитал“ АД бяха пласирани 847 198 акции, или малко под 85% от предложените 1 млн. книжа при фиксираната цена от 1,6 лв. за брой.

Резултатът беше обявен в 14:08 ч. Броят сделки възлезе на 166. Толкова са участвалите лица, защото акциите се разпределят пропорционално.

Предлагането вече е успешно, защото са записани поне 612 500 акции. Утре обаче предлагането продължава до пълния обем от 3,65 млн. акции, като след продадените днес остават 2 802 802 акции при фиксираната цена от 1,6 лв. Това са 76,8% от цялото предлагане, тоест досега то е успешно на 23%.

За първи път на пазара BEAM няма презаписване (днес беше под 100%, или 85%), докато при проведените досега набирания на капитал на този сегмент на „Българска фондова борса“ АД имаше свръхинтерес при акциите на „Биодит“ АД, „Син Карс Индъстри“ АД и „Импулс I” АД.

„Инфинити Капитал“ ще използва набраните средства от първичното публично предлагане за развитие на проекта си „Аристократ Хилс“ – комплекс от 13 луксозни къщи край Божурище. Ценовият диапазон на продажба на една къща е от 574 000 евро до 634 000 евро, т.е. от 1 750 до 1 932 евро на кв.м.

Друг проект, свързан с компанията, е „Гурмазово Хаус“ също край Божурище, който е резервиран напълно. Комплексът се състои от 14 къщи. Инвеститор е мажоритарният акционер в „Инфинити Капитал“ „Джи Ди Кепитъл Мениджмънт“, в чийто съвет на директорите е изпълнителният директор на „Инфинити Капитал“ Георги Димитров.

„Инфинити Капитал“ АД има сключен договор от 02.09.2021 г. с мажоритарния си акционер “Джи Ди Кепитъл Мениджмънт” АД за придобиването на проектното дружество “Гурмазово Хилс” ЕООД, в което са апортирани имотите, върху които ще започне да се строи. Финализирането на сделката се очаква всеки момент.

Дружеството планира да инвестира предимно в жилищни имоти – поне 70% от активите му, а останалите да са административни, складови и търговски площи. Инвестициите ще са фокусирани в София и Софийска област, като малка част от тях се планира да се реализират основно в Пловдив и Варна, посочва компанията в бизнес плана си.

В момента „Инфинити Капитал“ преговаря за придобиването на урегулиран парцел от около 3 000 кв.м с изграден върху него действащ фотоволтаичен парк със сключени договори за присъединяване, поддръжка и изкупуване на електроенергията.

Дружеството преговаря и за придобиване на парцел с разрешителни за строеж и изрядна строителна документация за 8 -10 къщи, разположени върху терен от около 6 000 кв.м. Къщите ще са с квадратура от 150 кв.м всяка и ориентировъчна пазарна цена от 150 000 евро без ДДС за къща.

Компанията преговаря и за придобиването на парцел с разрешителни за строеж и изрядна строителна документация на 40 къщи, разположени върху терен от около 30 000 кв.м. Къщите ще са с квадратура от 210 кв.м всяка и ориентировъчна пазарна цена от около 250 000 евро без ДДС за къща.

Източник: https://investor.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *